Nybörjarkurser – Grönt kort

Grönt kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge dig kunskaper så att du kan komma ut på banan och uppleva golfens alla fördelar. Golfbanan är en fantastisk idrottsplats – kanske den vackraste av alla. Golf är också en naturupplevelse som ger ett fysiskt och psykiskt välbefinnande. Dessutom finns det samtidigt ett tävlingsmoment för de som gillar att prestera. Golfen är en social och relationsskapande idrott som skapar kamratskap över alla gränser – gammal kan spela med ung, proffs med amatör, tjej med kille.

Vi arrangerar kurser i grönt kort under de flesta helger. En kurs innehåller både teori och praktik och du lär dig golfens vett & etikett samt spelets viktigaste regler.

Du lär dig grunderna i spelets olika moment som sving, närspel, puttning och vi tränar intensivt tillsammans i två dagar.

Efter genomförd kurs så tränar du vidare på egen hand, du övar på allt du lärt dig och succesivt så blir du bättre och bättre. Ju mer du tränar ju oftare kommer du att känna känslan av en ren bollträff, ett av det viktigaste momentet i golf. Det är nu även dags att du tar dig ut på banan och övar dina färdigheter.

När du går en kurs hos oss så behöver du bli medlem i Golf South Sthlm, vi har ett speciellt framtaget medlemskap till dig som går nybörjarkurs: För endast 2 000 kr får du fritt spel på Kallfors korthålsbana och Vidbynäs korthålsbana under hela säsongen alla dagar i veckan, du får du även fritt spel på Kallfors 9-hålsbana måndagar-fredagar och efter kl. 14.00 på helger. Här kan du öva, spela och klara kravet för grönt kort, 18 poäng eller bättre på 9 hål.

Om du istället vill börja med ett medlemskap som ger dig spel på alla våra banor så erbjuder vi dig även det, mer information finns längst ner. Du väljer vilket medlemskap du vill ha i samband med kursen. Under nybörjarkursen går din tränare igenom de regler och golfvett du behöver för att komma igång.

Våra tränare kan hjälpa dig vidare om du har frågor eller funderingar.

Jocke Rask jocke@golfsouth.se 070-9820112
Lektioner och kurser med Jocke bokar du här Timecenter – Jocke

Anmälan sker till respektive tränare via Timecenter bokningssystemen:

Björn Pettersson – Boka HÄR.

Pris för en kurs är 2 000 kr/vuxen (4 000 kr inkl. medlemskap) och 1 600 kr/junior (16 år och yngre).

I en nybörjarutbildning ingår lån av klubbor samt bollar under träningarna. Din nybörjarkurs och spelavgift räknas som skattefri friskvård.

Varmt välkommen med din anmälan, vi ser fram emot att träffa dig hos oss!

I pdf-filen nedan kan du läsa mer om våra nybörjarmedlemskap som erbjuds vid nybörjarutbildningen.