Våra banor

Kallfors 18-hålsbana

Kallfors 18-hålsbana lämnar ingen oberörd. Banan präglas av höga utslag, vackra vyer och strategiska utmaningar. Generösa fairways och mindre ruff gör att du lätt hittar bollen. Banan har par 72 och är mellan 4700-6400 meter beroende på vilket av våra fem tees du väljer. Banan har varit värd för finalen på Swedish Golftour (dåvarande SAS Masters Tour) både 2008 och 2009 och banan hyllades då av spelarna. Banan har under de senaste 10 åren varit rankad bland Sverige 25 bästa banor.

Kallfors 9-hålsbana

Kallfors 9-hålsbana är en av Sveriges mest omtyckta. Den ingick tidigare i 18-hålsbanan, men sedan nybyggnationen 2003 är det en egen slinga. 9-hålsbanan håller samma kvalité som 18-hålsbanan men är inte lika kuperad. Banan används ofta till medlemsaktiviteter och spontangolf, vilket gör den väldigt populär. 9-hålsbanan har par 34 och du kan välja mellan sex olika tees vilket gör det till en riktigt bra 18-hålsbana, då du kan välja olika tees för de olika varven. Under 2018 invigdes tre helt nya hål på 9-hålsbanan.

Kallfors Clean Course

Kallfors Clean Course öppnade den 16 juni 2019. Utformningen som är ritad av Pierre Fulke erbjuder mycket variation och lekfullhet. För att få till det lilla extra, har vi dessutom valt att göra en del av banan upplyst. 6-hålsbanan har två utslag på varje hål som gör att du kan spela det som en 12-hålsbana, hålen är mellan 30-80 meter. Här kan du som inte har grönt kort spela.

Du kan träna på Clean Course under dessa förutsättningar:
  • Alla utslag sker från utslagsmattorna. Träning med fler bollar från samma plats utanför mattorna är inte tillåtet, undantag gäller för korta chippar max 10 meter från greenkant samt puttning och bunkerslag.
  • Du får spela banan som en ”fyrboll”, dvs att om du spelar själv så får du slå fyra utslag på varje hål, så länge speltempot till övriga grupper hålls.